İLHAM VEREN KADINLARA YOĞUN İLGİ

Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Organizasyonu ile 8 Aralık Pazar günü gerçekleşen “İlham Veren Kadınlar” konulu söyleşimiz yoğun ilgi ile gerçekleşti.

Kadın Gişirimciler Kurulu üyesi Gözde Engür moderatörlüğünde başlayan söyleşide açılış konuşmasını Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Funda Dedeoğlu yaptı. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Müzisyen Anne Ahu Kahraman Yıldırım ve Anat Baniel Metodunu uygulayan Beril Tokcan katıldı. Kadın girişimcileri desteklemek ve cesaretlendirmek için ilham veren, bahane ve şikayet değil çözüm yaratan, kendi sorununu çözmekten öte sorunun kendisini çözmeye çalışan “ilham veren kadınlar” bir araya gelerek umut, azim ve cesaret dolu hikayelerini paylaştılar.

Özel gereksinimli çocuk annelerine destek olmak, çocuğu normal gelişim gösteren annelere de farkındalık yaratmak için düzenlenen etkinlikte özel gereksinimli çocukların acınmaya, merhamete ya da ötekileştirmeye değil sadece "eşit haklara" ve "normalleşmeye" ihtiyaçları olduğunun da anlatıldığı söyleşide “çocuklarımız bizim sınavımız değil hayattaki en iyi öğretmenimiz” olduğu vurgusuna dikkat çekildi.

​Kadınların iş hayatına atılmaları için çocuklarının ya da kendi farklılıklarının bir eksiklik değil zenginlik olduğunun belirtildiği etkinlikte yardım amaçlı kurulan masalarda Makarna Manyas, Meltem’in Bebekleri, Sevdalı Tatlar, Atalıer Play Kids, Yeni Hayat Rehabilitasyon ve Hatice Boşça ürünlerini tanıtımını yapıp hediyeler dağıttılar. Katılımcıların çocukları için de Pamuk Şeker, Mısır ve çeşitli animatörlerin hazır bulunduğu etkinlik konuşmacılara plaket ve çiçek sunumu ile son buldu.