ALMANYA'DA AKTİF AİLE ŞİRKETLERİNİN DEVRALINMASI

Değerli Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

Ticaret Bakanlığı’nın 01.11.2022 tarihli ve E-86541099-724.01.01-00079588450 sayılı ilgide kayıtlı yazıda, nüfusunun yarısından fazlası 40 yaş üzeri olan Federal Almanya Cumhuriyeti’nde yeni
neslin bulunmaması ya da aile şirketini devam ettirmemeye yönelmemesi nedeniyle birçok karlı şirketin, ticari faaliyetlerine devam edemediği ve ticari faaliyetlerinin önemli bir kısmını başka işletmelere devredeceği iletilmektedir.

Yazıda devamla, durumun Almanya’ya ihracat gerçekleştiren ya da pazara girme fırsatı arayan Türk firmalarımız için önemli bir fırsat barındırdığı, Federal Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı ve Almanya Sanayi ve Ticaret Odası koordinasyonunda yürütülen “NEXXT-CHANGE” veri tabanından devredilmesi planlanan firmalara ilişkin detaylı bilgilere ulaşılmasının mümkün olduğu, firmaların devralınması noktasındaki finansman ihtiyacını karşılamak ve finansal planlamanın gerçekleştirilmesi adına Almanya Kalkınma Bankasının (KfW Bank) da projenin önemli bir uygulayıcısı konumunda bulunduğu ifade edilmektedir.

Devredilmesi gündemde olan şirketlere ilişkin liste ekte yer almakta olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.

ŞİRKET DEVRİ LİSTESİ

Saygılarımızla,