"YARINI KODLAYANLAR" EĞİTİMİ BANDIRMA GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU ÖNCÜLÜĞÜNDE YAPILDI

Bandırma Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulu, Habitat Derneği ve Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde 5-6-7 Şubat tarihlerinde Bandırma’nın farklı okullarında ilkokul öğrencilerine yönelik “ Yarını Kodlayanlar ” projesi kapsamında kodlama eğitimi verildi.

Cumhuriyet İlkokulu Okul Laboratuvarı ve Bandırma İmam Hatip Ortaokulu Bilgisayar Laboratuvarı’nda, gönüllü eğitmenler Dilek KAHYA ve Ayşe YAĞIZ ile organizatör öğretmen Deniz Ülkü ALTINTAŞ rehberliğinde, 20 kişilik 4 ayrı grupta 80 ilkokul öğrencisine 4 saatlik “Stratch“ programlama eğitimi verildi. “Hayal et, tasarla, yap, paylaş“ mottosunu ilke edinen eğitim ile, çocukların sadece teknoloji tüketicisi olarak kalmayıp, yeni teknoloji ve dijital eser yaratmalarının yolları öğretildi.

Bandırma Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Anıl BEKDEMİR “Çocuklarımızın hayal gücünü harekete geçirmeyi hedefleyen ve yaratıcı düşünme becerisini arttıran Yarını Kodlayanlar eğitimine destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Bu vesile ile Genç Girişimciler Kurlumuz olarak, partnerimiz Habitat Derneğine, gönüllü eğitmenlerimize, bize kapılarını açan Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve organizatör öğretmenimiz Deniz Hanıma teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kentimizin kalkınmasına ve insanımızın teknolojiye erişimini arttırmaya yönelik eğitim ve programlara olan desteğimiz artarak devam edecektir.” dedi.

Etkinlik Tarihi: 5-6-7 Şubat 2019