ODAMIZ DİYARBAKIR’DA DÜZENLENEN TOBB AKREDİTASYON ÇALIŞTAYINA KATILDI

17-19 Ekim tarihlerinde Diyarbakır’da ilk kez düzenlenen “Akreditasyon Çalıştayı” ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Akredite 269 Oda/Borsa Genel Sekreterleri ve Akreditasyon Sorumlularını bir araya getirdi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Diyarbakır Ticaret Borsası ev sahipliğinde 3 gün süren Akreditasyon Çalıştayı 8 farklı konuda gerçekleştirildi.

“TOBB Akreditasyon Çalıştayı”nda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Diyarbakır’ın manevi kültürün sağlam kalesi ve medeniyetler şehri olduğunu söyledi. Akreditasyon konusunun önemine işaret eden Başkan Hisarcıklıoğlu; “Kendimizi devamlı yenilemek ve geliştirmek zorundayız. Kurumsal bir yapıya kavuşmalı, profesyonel şekilde çalışmalıyız. İşte Akreditasyon Sistemi bize bu konuda en iyi yol haritasıdır. TOBB yönetimi olarak bu işe verdiğimiz önemin bir göstergesi de sistemi ve kriterleri sürekli revize etmemiz. Daha objektif ve daha verimli olabilmek adına; denetimler, ziyaretler ve eğitimlere ayırdığımız kaynağı hep artırıyoruz. Sistemi devamlı geliştirip, daha iyi hale getiriyoruz” dedi.

Standartları daha da yükseltmeleri gerektiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, “Başardık diye durmak da yok Zira artık dünyada sadece ülkeler markalaşmıyor. İller, hatta ilçeler marka haline geliyor, rekabette öne çıkıyorlar. İlin, ilçenin kanaat önderleri sizlersiniz. Marka illerin, ilçelerin temelinde marka olan Oda-Borsalar vardır. Şehrinizi marka yapmak üzere, liderliği de sizler üstlenecek, camiamıza, girişimcilerimize rehberlik edeceksiniz. İllerdeki, ilçelerdeki tüm paydaşları bir araya toplayarak onları harekete geçireceksiniz. Bu noktada, hizmet kalitesini daha da artırmak için, üyelerimizin, firmalarımızın taleplerini, ihtiyaçlarını toplamaya devam etmemiz lazım. Bizden daha fazla nasıl hizmet bekliyorlar, bunu görmemiz lazım. Camiamıza yakışan kalitede ve aktif çalışan kurumlar olmamız lazım” dedi.

Akreditasyon Çalıştayına Bandırma Ticaret Odası’nı temsilen Genel Sekreter Serap Özdemir ile Akreditasyon Sorumlusu Tuğçe Dayıoğlu katıldı.