MESLEKİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Türkiye'de özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi maksadıyla 2019 yılında Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi birlikteliği ile hayata geçirilen "Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü" meslek liselerimizde sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi adına atılan önemli bir adımdır.

“Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında, Bandırma’da proje okulu olarak yer alan Edincik Recep Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl en çok tercih edilen okullarımızdan biri oldu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü Yürütme Kurulu Başkanı Bahadır Çolak “Bilindiği üzere 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı'na ilişkin 1. nakil sonuçları 26 Temmuz tarihinde, 2. nakil sonuçları ise 9 Ağustos tarihlerinde açıklanmıştır. LGS yerleştirme sonuçlarına göre Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan Mesleki Eğitimi İş Birliği Protokolü kapsamında 81 ilimizdeki 113 meslek lisemizin kontenjan doluluk oranı yüzde 96 olmuştur. Kontenjan doluluğunda yüksek bir oran elde edilmesinde MEB, TOBB ve TOBB ETÜ Mesleki Eğitimi İş Birliği Protokolü’nün ve protokol kapsamında Oda ve Borsalarımızın meslek liselerini sahiplenmesinin payı büyüktür.

Mesleki Eğitim, üzerinde hassasiyetle durmamız gereken konuların başında geliyor. İlçemizde mesleki ve teknik eğitim veren Edincik Recep Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim programlarını sektörlere göre tasarlayıp, mezunların niteliğini artırarak, iş hayatına hazırlamaktadır. Okul sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden olan Edincik Recep Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi talebin en fazla olduğu meslek lisesi olarak mevcut olan Kimya Teknolojisi, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Makine Teknolojisi ve Bilişim Teknolojisi bölümlerinin tamamında tam kapasiteye ulaşmıştır.

Piyasa ihtiyaçlarına cevap veren okul-sektör işbirliğinde yetişmiş, seçkin bir işgücü oluşturmayı amaçlayan, donanımlı atölye ve laboratuvarları ile emin adımlarla yürüyen nesillerin önünü açan bu okullarımızı tercih eden tüm öğrencilerimize ve değerli velilerimize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okulumuz idarecilerine ve öğretmenlerimize de bu vesile ile çok teşekkür ediyoruz” dedi.