KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU EĞİTİMİ

Kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülüklerini belirlemek amacıyla 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hakkında Odamız üyelerini bilgilendirmek amacıyla eğitim düzenlendi.

Odamız konferans salonunda TQNET Kalite Sertifikasyon Hizmetleri Ltd. Şti. Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Dinçer ve IT Uzmanı Coşkun Özel’in sunumlarıyla gerçekleşen eğitimde “6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun gereklilikleri, kişisel verinin ne olduğu, kimleri kapsadığı, kişisel verileri kaydetme, depolama, işleme, veri sorumlusunun yükümlülükleri, Kanun kapsamında alınacak tedbirler, VERBİS veri kayıt sistemi ve Kanun şartlarının ihlal edilmesi durumunda uygulanacak idari ve adli cezalar” konularında geniş kapsamlı bilgilendirme yapıldı.

Kanunun Nisan 2018 tarihinde yürürlüğe girdiğini ve bu tarihten itibaren her gerçek ve tüzel kişinin kanunun gereklerini yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen Yeşim Dinçer “30 Eylül 2019 tarihi VERBİS sistemine kayıt için son tarih, aslında yükümlülükler Nisan 2018 tarihinden beri geçerli” dedi. Özelikle veri toplama ve veri işleme yapılmadan önce aydınlatma metni hazırlanması ve açık rıza alınmasının önemine değindi. Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından eğitim sona erdi.