İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2,5 milyon istihdam hedefi ile ilgili İstihdam seferberliği 2019 çerçevesinde Bandırma Ticaret Odası'nda SGK ile İŞKUR teşvikleriyle alakalı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya Balıkesir İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Muhammed Sıddık Polat, Bandırma Sosyal Güvenlik Kurumu İlçe Müdürü Hanife Meriç, Bandırma İŞKUR Müdürü Emrullah Narin ve üyeler katıldı.

Balıkesir İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı "İstihdamın korunması bir taraftan da istihdamın arttırılmasına yönelik, devletimizin teşviklerinin neler olduğunu Bandırmalı işverenlere anlatacağız. İş-Kur olarak özellikle son yıllarda çok gündemde olan iş başı eğitim programları ve şuan da devreye girmiş olan hatta bazı işletmelerimizin faydalandığı kısa çalışmaları hakkında bilgilendireceğiz. Sunumuzda Sosyal Güvenlik ile ilgili sigorta prim teşvikleri söz konusu. Bu sayede Bandırmalı işverenlerimiz bilgilenmiş olacaktır" dedi.

Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Muhammed Sıddık Polat, "Bizler Bandırma'yı önemsiyoruz. Çünkü Balıkesir'in sanayisi Bandırma'da atıyor. Bandırma'da 11 bin aktif işyeri bildirgesi veren işyerimiz mevcut 30 bin üzerinde de sigortalımız var. Çoğu ilden büyük bir ilçeyiz. Bandırma bizim için çok kıymetli bir ilçedir. Sahayı gezdiğimizde birçok işverenimiz teşviklerden habersiz ya da eksik kullandığını gördük. Bu imkânın tam anlamıyla kullanmanızı istiyoruz. Balıkesir ve ilçeleri de dâhil, 1 Milyar 64 milyon TL işverenlerimize teşvik primi sağladık. İnşallah bundan sonra en iyi şekilde kullanmanızı istiyorum. Bu sayede de maliyetlerinizi düşürürsünüz" dedi.

Daha sonra Balıkesir İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Hüseyin Ata, yeni istihdama ücret desteği, kısa çalışma ödeneği, asgari ücret desteği, işbaşı eğitim ile istihdam desteği gibi konularda işverenlere sunum gerçekleştirdi. İşverenlerden gelen sorular doğrultusunda konular detaylandırılarak anlatıldı.