BANDIRMA TİCARET ODASI AB MÜKTESEBATI UYUM ÇALIŞMALARI EĞİTİMİNE KATILDI

Avrupa Birliği tarafından IPA II programı içinde Türkiye ile ortak olarak finanse edilen, TOBB ve Avrupa Odalar Birliği (EUROCHAMBRES) tarafından yürütülmekte olan Türkiye-AB İş Diyaloğu (Turkey-EU Business Dialogue  - TEBD) projesi kapsamında 18 – 21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen  "AB Müktesebatı Uyum Çalışmaları" eğitimine Bandırma Ticaret Odası da katılım sağladı.

Türkiye çapında bu eğitimi almaya hak kazanan 25 Oda/Borsa arasına girme başarısı gösteren Bandırma Ticaret Odası adına eğitime Sanayi, Dış İlişkiler ve Proje Sorumlusu Taner HACIOĞLU iştirak etti. AB Müktesebatı Uyum Çalışmaları ile ilgili eğitimler; Slovenya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Çevre Mevzuatı Uzmanı Antonija BOZIC CERAR, OKA – Limburg Ticaret ve Sanayi Odası’ndan İnovasyon Danışmanı Birgitt DECKERS ve VOKA – Antrewp Waasland Ticaret ve Sanayi Odası’ndan AB İlişkileri Kıdemli Danışmanı Luc VAN LOOVEREN tarafından verildi.

AB Müktesebatı Uyum Çalışmaları eğitimi kapsamında "Tarımsal Gıda Ürünleri", "CE İşareti Kapsamındaki Endüstriyel Ürünler" ve "Sürdürülebilir Üretim ve Ticaret " konularında eğitim alan katılımcılar, eğitimin tamamlanması sonrasında kendi Oda / Borsa üyeleri arasından seçecekleri 10 firmayı ziyaret edecekler. Bu ziyaretler ilgili eğitimi veren uzmanlar ile birlikte gerçekleştirilecek olup, hazırlanan anketin doldurulması hedeflenecektir. Böylelikle, Bandırma Ticaret Odası üyeleri arasından, AB ülkelerine hali hazırda ihracat yapan veya yapmaya hazırlanan 10 adet firmaya AB müktesebatına uyum açısından ihtiyaçları olan bilgi ve danışmanlık hizmeti verilmesi hedeflenmektedir.