FUAR REHBERİ

TEYDEB PROJELERİ “PROJE YAZMA EĞİTİMİ” DÜZENLENDİ

Bandırma Ticaret Odası, Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi işbirliği ile ‘’TUBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Proje Yazma Eğitimi’’ gerçekleştirildi.

Bandırma Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleşen programa Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Balıkesir İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Bandırma Ticaret Odası Meclisi, meslek komiteleri ve üyeleri katıldı.

Programın ilk oturumu Balıkesir Üniversitesi KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Oral ve YEMTAR Makine, Sanayi ve Tic. A.Ş. AR-GE Mühendisi Cem Tuncer’in “Projenin Endüstriyel Ar-Ge İçeriği, Teknoloji Düzeyi ve Yenilikçi Yönü” eğitimi ile başladı. Eğitimde projenin somut / ölçülebilir hedeflerle tanıtımı ve çözüm yaklaşımları konusundan bahsedilirken projenin yenilikçi yönleri ve projenin teknoloji düzeyi hakkında da bilgi verildi.

İkinci oturum “Proje Plan ve Kuruluş Alt Yapısı” isimli eğitim ile devam etti. İş planı, proje eğitimi ve organizasyonu, kuruluş alt yapısının öneminden bahsedilirken risk ve finansman yönetiminin dikkat edilmesi gereken önemli unsurlardan biri olduğu belirtildi.

Programın son oturumunda ise “Projenin Ekonomik Yarara ve Ulusal Kazanıma Dönüşebilirliği” konu başlıklı eğitim verildi. Bu eğitimde ise projenin ekonomik öngörüleri ve gelecekteki ulusal kazanımlarından bahsedildi.

Yoğun ilgi ile takip edilen eğitim soru cevap bölümünün ardından sona erdi.