FUAR REHBERİ

“TEK DURAK OFİS” OLMA NOKTASINDA YENİ ADIM

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı, Odamız bünyesinde bulunan Ticaret Sicil Müdürlüğümüzde “Tek Durak Ofis” olma noktasında yeni bir adım atıldığını açıkladı.

Kılkışlı, “10 Mart 2018 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7099 Sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Türk Ticaret Kanununun şirketler hukuku ile ilgili bazı maddelerinde bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler sonucu artık;

Limited Şirketlerin ve Kooperatiflerin ana sözleşme onayları sadece Ticaret Sicili Müdürlüğünde olacak,

Gerçek Kişiler ve Tüzel Kişi tacirlerin imza beyannameleri sadece Ticaret Sicili Müdürlüğünde hazırlanıp onaylanacak,

Anonim ve Limited Şirketler ile Kooperatiflerin tüm defter onayları sadece Ticaret Sicili Müdürlüğünde onaylanacak,

Limited Şirket kuruluşunda nakden taahhüt edilen sermayenin en az ¼ ‘ nün bloke edilme zorunluluğu kalkmıştır” dedi.

Bu Kanun kapsamında Odaların “Tek Durak Ofise Dönüşümü” konusunda önemli gelişmelerin yaşandığını, böylelikle üyelerimizin şirket kuruluş işlemlerini tek bir yerden yaparak zamandan tasarruf sağlayacaklarını dile getiren Kılkışlı, “yapılan değişikliklerin tüm üyelerimiz için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.