FUAR REHBERİ

KOSGEB BALIKESİR İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YENİ DESTEK PROGRAMLARI TANITILDI

Odamız tarafından düzenlenen etkinlikte KOSGEB yetkililerince işletmelerin faydalanacağı iki yeni destek programı olan Stratejik Ürün Destek Programı ve KOBİ TEKNOYATIRIM- KOBİ TEKNO YATIRIM –KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı firmalara tanıtıldı.

Odamız Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sunumda KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Deniz Timuçin ve KOBİ Uzmanı Oruç Yılmaz tarafından firma temsilcilerine destek programları hakkında bilgi verildi.

KOSGEB Balıkesir Müdürü Deniz Timuçin, “Bugün Bandırma’da Ticaret Odası’nın etkinliğinde KOSGEB ne tür hizmetlere fon ve destek sağlıyor. Yaşanan hali hazırdaki destek süreçlerinde bir sıkıntı sahada var mı?  Bunları öğrenmek, bu ikinci etapta yeni çıkan iki tane destek olayımızı tanıtmak üzere bir etkinlik gerçekleştirdik. Sahadaki geri dönüşler benim açımdan çok önemliydi. Firmaların çeşitli projelerinin olduğunu burada gördük.  Önemsediğimiz Ar-Ge ve Endüstriyel Destek Programında buradaki işletmelerin daha fazla faydalanabileceklerini öngörüyor bir şekilde ayrıldıklarını söyledi.

Ayrıca KOSGEB’in yeni vizyonunda yüksek teknoloji imalat yerli ve milli üretimle yapılsın vizyonuyla birlikte çıkan iki tane yeni destek modellerinin olduğunu açıklayan Timuçin, şunları kaydetti:

“Bunlardan bir tanesi KOBİ Teknolojik Yatırım Destek Programı, diğeri de Stratejik Ürün Destek Programı. Ankara’dan gelen süreç birimindeki uzman Oruç Yılmaz’ın sunum akabinde ortak bir değerlendirme ile desteklerin teknik detaylarını işletmelere anlattık. Firmaların kafasında oluşan sorunlar kendilerinin bu destekten faydalanmaları için gereken kriterler konusunda bilgilendirme yapıldı. Firmalar değerlendirecekler tekrar eğer ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinecek ya da firmalarla biz KOSGEB birebir görüşmeler noktasında sıkıntılarını aşmaya çalışacağız.” dedi.