FUAR REHBERİ

KOSGEB’TEN İMALAT SANAYİ KOBİ’LERİNE 1 MİLYON TL DESTEK

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından yayınlanan “Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin Ve Kobi’lerin Payının Arttırılması” Proje Teklif Çağrısı kapsamında Bandırma Ticaret Odası tarafından üyeleri bilgilendirmek amacıyla 28 Eylül 2017 Perşembe günü bilgilendirme semineri düzenlendi.

KOSGEB tarafından, Katma değerli ve ileri teknolojili sektörlerin Türkiye ekonomisinin üretim ve dış ticaret yapısının değişmesinde öncü rol oynadığı anlayışı doğrultusunda hazırlanan proje teklif çağrısı ile ilgili KOSGEB Balıkesir Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Uğur Şeker tarafından sunum yapıldı.

Seminerde, 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 40 Milyon TL’yi aşmayan KOBİ sınıfındaki işletmelerin bu projeden yararlanabileceği, proje sunacak işletmelerin KOSGEB Veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları ile sisteme kayıtlı 2016 yılı Kobi Beyannamelerinin bulunması gerektiği, Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebileceği, İşletmelerin proje kapsamında belirlenen 8 konudan birinde hazırlayacağı projelerin çağrı kapsamında destekleneceği ve proje çağrısının toplam bütçesinin 500.000.000 TL olduğu konularından bahseden Uğur Şeker, sunumunun ardından üyelerin sorularını yanıtladı.

Kadın Girişimciler Kurulu
Genç Girişimciler Kurulu