FUAR REHBERİ

4. MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİNDEN OTOPARK YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ BANDIRMA BELEDİYESİ’NE ZİYARET

7 Eylül 2018 günü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile ilgili olarak 4. Meslek Komitemiz tarafından, Bandırma Belediyesine bir ziyaret düzenlendi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Filiz KAYAOĞLU ve Belediye İmar Komisyonu üyeleri ile yapılan toplantıda, inşaat sektörünün zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiği bu dönemde, yürürlüğe giren bu yönetmeliğin uygulanmasının sektörü olumsuz etkileyeceği belirtildi. Yönetmeliğin maddelerinin ayrık nizam parsellerde çözümün mümkün olduğu ama bitişik nizamda uygulanmasının zor olacağı yönünde görüş bildirildi.  Yönetmelik kapsamında otopark yapılmayan yerlerde daire başına alınacak bedelin yüksek olmaması gerektiği talebi iletildi.

Konunun Balıkesir’de bulunan bütün ticaret odalarının inşaat sektöründeki meslek komitelerinin yapacağı bir çalıştayda görüşülmesi ve yapılan toplantıda gerçekleştirilen fikir alışverişleri sonucunda belirlenecek bir heyetin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve   Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirebileceği konusunda karara varıldı.