ULUSAL STAJ PROGRAMI

Sayın Üyemiz;

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından Birliğimize iletilen yazıda “Senin için Seferbiriz” teması ile yürütülen ‘Staj Seferbirliği Programı’nın ülkemizin istihdam politikaları doğrultusunda genişletilerek “Ulusal Staj Programı (USP)” olarak güncellendiği bilgisi iletilmektedir.

Ulusal Staj Programı, öğrencilere staj imkanı sağlaması genç istihdamının desteklenmesi bakımından önem arz etmektedir.

OECD tarafından üye ülkelere iki kez örnek uygulama olarak gösterilen Program aracılığıyla farklı üniversite, bölüm ve sınıflardan ihtiyaç duyduğunuz genç yeteneklere kolayca ulaşabilir, staj teklifi gönderebilirsiniz. Staj yapacak tüm öğrencilerin sigorta bildirimleri ve prim ödemeleri ise bölüm ve gönüllü/zorunlu staj ayrımı yapılmaksızın öğrenim gördüğü kurumlar tarafından karşılanacaktır.

Siz değerli üyelerimizi de Ulusal Staj Programı aracılığıyla gençlerin kariyer gelişimlerini ve istihdam edilebilirliklerini destekleyen özel sektör paydaşları arasında görmekten mutluluk duyacağımızı belirtir, iyi çalışmalar dileriz.

*Ulusal Staj Programına ilişkin detaylara ve işveren olarak Programa nasıl dâhil olacağınıza dair bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi: https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ulusalstajprogrami

İşveren Kayıt. https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ulusalstajprogrami#4