SANAL TİCARET AKADEMİSİ

TOBB'dan gelen yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nün yazısına istinaden, ülkemize yeni girişimciler ve yeni ihracatçılar kazandırmak için yürütülen çalışmalar kapsamında, sertifikalı eğitimlerin yer aldığı uzaktan eğitim platformu olan "Sanal Ticaret Akademisi"nin 5 Mart 2020 tarihinde hizmete açıldığı iletilmektedir.

Sanal Ticaret Akademisi, Türk ticaret ve ihracat ekosisteminin güçlendirilmesi temel amacıyla; girişimci, esnaf, sanatkar, öğrenci, profesyonel çalışanlar ve kariyerlerine katkı sağlamak isteyen tüm vatandaşlara yönelik sertifikalı eğitimlerin yer aldığı uzaktan eğitim platformudur.

Sanal Ticaret Akademisi, zaman ve mekan sınırı olmaksızın çevrimiçi (online) olarak 7/24 erişilebilecek ve tamamen ücretsiz olacaktır. Bünyesinde yer alan ders içerikleri, alıştırma soruları ve sınavlar, T.C. Ticaret Bakanlığı uzmanlarınca video, animasyon ve infografikler eşliğinde hazırlanmıştır. Halihazırda, Sanal Ticaret Akademisi’nde “Dış Ticaret”, “İç Ticaret” ve “Girişimcilik” olmak üzere 3 sertifika programı yer almaktadır. Belirli kriterler çerçevesinde dersleri tamamlayan ve sınavlardan başarılı olan kullanıcılar sertifika almaya hak kazanacaklardır.

Sanal Ticaret Akademisi'ne https://akademi.ticaret.gov.tr/ adresi üzerinden erişilebilmektedir.