FUAR REHBERİ

Bandırma Ticaret Odası 1926 yılında Yahya Sezai Uzay tarafından kurulmuştur. Bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik sorunları ile ilgilenmek ve bu sorunların çözümü için en yüksek katkıyı sağlamayı amaç edinen odanın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 2013 yılından itibaren Mehmet Kılkışlı sürdürmektedir.

Kurulduğu yıldan bu yana 28 Yönetim Kurulu Başkanı ve 32 Meclis Başkanı’nın görev yaptığı Bandırma Ticaret Odası günümüz itibariyle 9 Yönetim Kurulu, 30 Meclis Üyesi, toplamda 72 Meslek Komite üyesi ve 9 personel ile 2400 Üyeye hizmet vermektedir.

Bandırma Ticaret Odası kuruluşundan bu yana birçok önemli faaliyette bulunmuştur. Oda Türkiye’de ilk defa Vergi Ödül töreni düzenleyerek, en yüksek Kurumlar ve Gelir Vergisi ödeyen üyelerini ödüllendirmiş ve bu faaliyetle ülkemizde bir ilke imza atmıştır.

Ekonomik ve sosyal sorumluluklarının bilincinde çalışan Bandırma Ticaret Odası bölgesinin kalkınmasında çok önemli bir hamle olan Bandırma Organize Sanayi Bölgesinin kurucusudur.

Bandırma Limanının özelleşmesi kapsamında ihaleyi kazanan Çelebi Holding ile ortaklık gerçekleştirilmiş bu şekilde Oda yanına Borsayı da alarak, limanda hissedar olmuş ve liman yönetimine giriş hakkı elde etmiştir.

Bandırma Ticaret Odası, AB – Türkiye Odalar Ortaklık Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği Projeleri gerçekleştirmektedir. “Bilgisayar Okuryazarlığı Projesi”, “Türk Balıkçılık Müktesebatının AB Balıkçılık Müktesebatına Uyarlanması Projesi” ve “Güney Marmara Bölgesinde Odaların Hizmet Kapasitelerini Geliştirerek KOBİ’lerin İhracata Yönlendirilmesi Projesi” odanın gerçekleştirdiği Avrupa Birliği projelerdir. Ayrıca “Yenilenebilir Enerji Kaynakları” ve “Rüzgâr Enerjisi” isimli iki AB Projesine oda dışarıdan destek vermiştir.

Bandırma Ticaret Odası sosyal sorumlulukları çerçevesinde, bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla Daskyleion Kazılarına 5 yıl süre ile ana sponsor olmuştur. Böylelikle Daskyleion Kazılarının turizme açılabilmesi ve bölgenin turizm gelirlerinin arttırılabilmesi için önemli bir yol alınmıştır.

Oda, Bandırma Ticaret Odası İlköğretim Okulu’nun kurucusudur ve aynı zamanda hamiliğini yapmaktadır. Ayrıca eğitime katkı vermek amacı ile yılda yaklaşık 100 öğrenciye sürekli Yüksek Öğrenim bursu verilmektedir.

Fiziki şartların yetersizliği ve altyapı eksikliği sebebiyle yeterli hizmet veremeyen Bandırma Sosyal Güvenlik Merkezi’ne Odamız hizmet binasının bir katı tahsis edilerek bölgeye hizmet konusunda öncülük edilmiştir.

Bursa-İstanbul arasında başlatılan deniz uçağı seferlerinin Bandırma’lı işadamlarımız tarafından büyük takdir görmüş olması ve gelen talepler doğrultusunda Bandırma Ticaret Odası olarak gerekli araştırma çalışmaları yapılmış ve Burulaş ile görüşmeler neticesinde Bandırma-İstanbul deniz uçağı seferleri başlatılmıştır. Bandırma Ticaret Odası üyelerine üye kartları üzerinden deniz uçağı biletlerinde %10 indirim yapılmaktadır.

Bandırma Ticaret Odası Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nin kurulması için gerekli lobi faaliyetleri yürütülerek üniversitenin kurulmasına öncülük edilmiştir.

Bandırmada ki işletmelere verilecek KOSGEB hizmet ve desteklerinin yaygın etkin ve koordinasyon içinde sunulmasını sağlamak ve Oda Üyelerini mevcut destekler hakkında sürekli ve hızlı bir biçimde bilgilendirmek üzere KOSGEB Balıkesir İl Müdürlüğü ile iş birliği protokolü imzalanarak Bandırma KOSGEB Temsilciliği Bandırma Ticaret Odası bünyesinde hizmete açılmıştır.

Bölgesinde birçok yeniliğin öncüsü olan Bandırma Ticaret Odası TS EN ISO 9001 Kalite belgesine sahiptir. Oda TOBB bünyesinde yürütülmekte olan oda/borsa akreditasyon sistemine dahil edilmiş ve yapılan denetimler sonucu akreditasyon belgesini almıştır. Bu sayede oda Avrupa Birliğine üye ülke odalarının hizmet standartlarına uygun çalışmalarını sürdürmekte ve hizmet kalitesini sürekli geliştirmektedir.

Kadın Girişimciler Kurulu
Genç Girişimciler Kurulu